Snoeien van bomen

Iedereen met een boom op zijn of haar terrein heeft zorgplicht.

Bomen snoeien is werk voor boomverzorgers. Wij weten hoe je bomen op een goede en nette manier kunt snoeien. Het gebruik van de machines en materialen stemmen wij af op de klus. Onze boomverzorgers werken niet alleen goed en netjes maar houden rekening met de wensen van de opdrachtgever. Onze opdrachten bestaan uit het werken aan één boom tot het uitvoeren van klussen met grote aantallen. U kunt er vanuit gaan dat Hielke Engeltjes het werk uitvoert op de manier die het beste bij uw wensen past.

Boom snoeien

Waarom moet een boom gesnoeid worden?

Het snoeien van een boom gebeurt ook door de natuur zelf. Door een storm waaien zieke en zwakke bomen om en breken te zware takken af. De boomverzorger probeert dit te voorkomen. Je wil niet hebben dat iemand onder je afbrekende tak of boom terecht komt of erger. De boomverzorger probeert ook te voorkomen dat de boom beschadigd wordt door een storm.

Eigenaren zijn verantwoordelijk voor schade door een boom

In Nederland geldt een zogenaamde zorgplicht. Dit houdt in dat de eigenaar van de boom verantwoordelijk is voor zijn of haar boom en als er schade veroorzaakt wordt door zijn of haar boom. Hier is men normaliter voor verzekerd indien men kan aantonen dat de boom onderhouden is. Wij kunnen hierbij adviseren en indien nodig helpen om de bomen te onderhouden zodat je verzekerd bent mocht er onverhoopt toch iets gebeuren.

Wij maken bij het snoeien gebruik van klimtechnieken of van een hoogwerker. Deze keuze is afhankelijk van de situatie en wordt vooraf  besproken.